ΓΑΤΑ: ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨH

Posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΙΩΤΗΣ 24/01/2018 0 Comment(s) Για τη Γάτα,
 

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ


Εάν θέλετε να ζευγαρώσετε μια γάτα καθαρόαιμη με έναν επίσης καθαρόαιμο αρσενικό, θα πρέπει να κανονίσετε την επαφή όταν η γάτα σας είναι στην περίοδο σύλληψης και «καλεί» αρσενικούς. Το ζευγάρωμα πρέπει να το επιβλέπετε όταν χρειάζεται.

Η θηλυκιά μένει για ζευγάρωμα τουλάχιστον τρεις ημέρες. Πρέπει επίσης να έχει κάνει όλα της τα εμβόλια, μπορεί ακόμη να χρειαστεί να της κάνετε μία εξέταση αίματος, για να εξακριβώσετε αν πάσχει από AIDS των γάτων. Η θηλύκια κατά το ζευγάρωμα ελευθερώνει ωάρια από τη μήτρα.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το πότε είναι έτοιμη να ζευγαρώσει. Αρχίζει με τη φάση του κύκλου που ονομάζεται «προ-οίστρος», κατά τον οποίο η διάθεση της γίνεται εμφανής από το κύλισμα στο πάτωμα, θα αρχίσει ακόμη να «καλεί» και να ουρλιάζει για να προκαλέσει τους γύρω γάτους. Επίσης, ενδέχεται να λερώσει στο σπίτι, και η οσμή από τα ούρα της, που περιέχουν φερορμόνες, θα «ενημερώσουν» τους αρσενι¬κούς της περιοχής ότι είναι διαθέσιμη.


Οι επαναλαμβανόμενες επαφές μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία του ζευγαρώματος. Εάν δε θέλετε γατάκια από δύο αρσενικούς, κρατήστε τη γάτα σας μέσα για δέκα ημέρες μετά το ζευγάρωμα με τον επιθυμητό πατέρα.